Pernix Blog

Sebze ve Meyveler Nasıl Dezenfekte Edilir?

Sebze ve Meyveler Nasıl Dezenfekte Edilir?

Son zamanlarda gündemimizde olan Covid-19 salgını sebebi ile tüm ürünlerin dezenfekte edilmesi önemli olarak bulunup bu ürünler arasında sebze ve meyvelerin dezenfekte edilmesi de yer almaktadır.

Sebze ve meyvelerin dezenfekte edilmesi hem Covid- 19 karşı bir önlem olarak hem de tarım ilaçlarının temizlenmesi için önemlidir. Genel anlamda sebzelerin dezenfekte edilmesi bol su ile gerçekleşmektedir. Bol su ile yıkanması ise tüm uzmanlar tarafından kabul edilmektedir. Su ile dezenfekte edilme aşmasında muz, portakal gibi kabuklu gıdaların temizlenmesi daha kolaydır ancak marul, brokoli gibi yaprakları olan sebzelerin dezenfekte edilmesi daha zahmetlidir. Bu yüzden yaprakları olan sebzelerin dezenfekte edilmesine daha çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Sebze Ve Meyve Dezenfekte Yolları

Sebze ve meyve dezenfekte edilmesi aşamasını çoğu kişi sadece su ile gerçekleştirmektedir fakat suyun dışında farklı ürünler kullanılarak da dezenfekte aşaması tamamlanabilmektedir. Bu yollar arasında en çok tercih edilen iki yol şu şekilde sıralanabilir;

  • Karbonatlı su ile
  • Sirkeli su ile

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir