Pernix Blog

Sebze Meyve Dezenfektanı

Sebze ve Meyveler Nasıl Dezenfekte Edilir?

Gün içerisinde alınan ve vücuda giren yararlı bütün besinler dışarıdan alınmasından ve paketli bir şekilde satılmamasından dolayı alınmadan önce kim ile temas edip etmediği konusunda bilgi sahibi olunmamaktadır. Covid-19 salgınının başlaması ile de hasta bir kişinin alınan ürüne dokunma ihtimali gibi herkesin korkusu olmuştur. Bu yüzden de birçok kişi besinlerini tüketmeden önce temizleme yollarına başvurmuştur. Bunun için ise sebze meyve dezenfektanı oldukça önemli hale gelmiştir.

Sebze meyve dezenfektanı besinlerin üzerinde olan ve doğal yollar ile bulaşan mikrop ve bakterilerin ölmesi için kullanılmaktadır. Doğru bir şekilde dezenfekte işlemi yapılmaması durumunda ise besinlerin kabuklarına yapışan mikropların ve kimyasal maddelerin hasta etme olasılığı yükselmektedir. Bu yüzden de bu işlem oldukça önemli hale gelmektedir.

Sebze Meyve Dezenfektanı Örnekleri

Sebze meyve dezenfektanı hem üreticiler tarafından geliştirilen formülleri bulunduğu gibi doğal yöntemleri de bulunmaktadır. Bunlar ise şunlardan oluşmaktadır;

  • Beyaz Sirke
  • Limon Suyu
  • Esansiyel Çay Ağacı Yağı
  • Karbonat
  • Hidrojen Peroksit
  • Elma Sirkesi
  • Deniz Tuzu

gibi ürünler bunlara örnektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir